Elnökség

A Proford elnökségét 2019. január 16-án választották meg, megbízása 3 évre szól.

Az elnök köszöntője

Nekem 20 év után is izgalmas dolog a fordítással foglalkozni. Talán mert nagyon érdekel a közvetítői pozíció, amellyel egy kis ország nyitott gazdaságát be lehet kapcsolni a globális eseményekbe. A fordítói ipar nem csak Magyarországon, hanem a nemzetközi színtéren is nagyon kicsi, de szinte tankönyvi értelemben vett tökéletes piac: alacsony belépési küszöbbel, rengeteg szereplővel a kínálati oldalon, kemény, a szolgáltatókat folyamatos változásra, innovációra, egyre nagyobb hatékonyságra sarkalló versennyel.

A Proford azokat a fordítóirodákat fogja össze, amelyek egy globális piac lokális szereplőiként lépnek föl, nyitottak a világra, nem állnak félre az új és újabb kérdések és kihívások elől, és amelyek hisznek abban, hogy hosszú távon csakis a minőségi szolgáltatás biztosít fenntartható, kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolatokat.

A Proford küldetése az, hogy az iparági érdekképviselet hagyományos feladatai mellett távlatokat nyisson, párbeszédet kezdeményezzen, lehetőséget adjon a tagjainak és az iparág más szereplőinek a tanulásra. Tanulni pedig az ügyfeleinktől, a fordítóinktól és egymástól tudunk. Vagyis a Proford figyel, kérdez, és igyekszik válaszolni.

A Proford azért is izgalmas társaság, mert egyszerre hagyományait tisztelő és azokból erőt merítő középkori céh, amely nem engedi soraiba a kontárokat és 21. századi innovatív műhely, ahol a versenytársak együtt gondolkodnak, s ha kell szövetségre lépnek, hogy közösen érjenek el jóval többet annál, mint amire egyedül képesek lennének.

Bán Miklós

BALÁZS MÁRTA

BALÁZS MÁRTA

elnökségi tag

Edimart Kft.
ügyvezető

HAJÓS KATALIN

HAJÓS KATALIN

elnökségi tag

KISS BALÁZS

KISS BALÁZS

elnökségi tag

memoQ Zrt.
ügyvezető

MAKOVEI RÓBERT

MAKOVEI RÓBERT

elnökségi tag

Skilled Linguists Kft.
ügyvezető